Nieuws do 23 mrt. 2023

Wereldpremière Tan Dun in de Gashouder

Een grensverleggend muziekspektakel in de Gashouder te Amsterdam, in samenwerking met het Holland Festival: Tan Dun leidt de wereldpremière van zijn Requiem for Nature met orkest, koor en solisten uit diverse regio’s in Oost-Azië.

Requiem for Nature 

In samenwerking met creatief partner Pierre Audi en componist/dirigent Tan Dun presenteert het Concertgebouworkest een grensverleggende muziekvoorstelling, waarin Tan Duns Requiem for Nature met koor en solisten zijn wereldpremière beleeft.  

Virtuositeit en innovatie gaan bij Tan Dun hand in hand met spiritualiteit, bezinning en verleidelijke orkestklanken. Voor de derde keer staat hij voor het Concertgebouworkest. In de imposante Gashouder klinkt de wereldpremière van zijn opdrachtwerk Requiem for Nature, dat deels is afgeleid van zijn grootschalige Buddha Passion (2018). Naast het Rotterdamse koor Laurens Vocaal zijn vier solisten te horen: Hasibagen (Mongolië), keelzanger en bespeler van de morin khuur, een traditioneel snaarinstrument, de Tibetaanse zangeres Zeren Yanjing, de Kantonese sopraan Lei Xu en de Chinese pipaspeelster Han Yan. Pierre Audi, creatief partner van het orkest, laat zich inspireren door de muziek en de theatrale ruimte van de Gashouder.

Tan Dun werkte al meerdere malen met de vermaarde regisseur samen, steeds met uitzonderlijke resultaten.

Koop hier tickets met Entrée-korting voor de voorstelling op vrijdag 30 juni of zaterdag 1 juli.