Penningmeester

De afgelopen jaren is Entréevereniging flink geprofessionaliseerd. Met een gezonde financiële positie, een nieuwe strategie en een grote creatieve ambitie kijkt Entrée met positieve energie naar de komende jaren!

Na ruim twee jaar bij Entrée neemt onze penningmeester Bouke Hylkema afscheid van Entrée. Daarom zoeken we per 1 mei a.s. een nieuwe penningmeester, die na een inwerkperiode van twee maanden per 1 juli a.s. door de ALV zal worden benoemd.

Als penningmeester maak (en bewaak) je de jaarlijkse begroting van Entrée en bepaal je daarmee mede het financiële beleid van de vereniging. Na ieder seizoen stel jij de jaarrekening op en presenteer je die aan het bestuur en aan de leden. Gedurende het seizoen maak je waar nodig tussenrapportages en assisteer je medewerkers en producenten bij het maken (en bewaken) van projectbegrotingen en bij eventuele fondsenwerving. Ook help je de vereniging sturen op de belangrijkste ambities en doelstellingen. Je bent hiermee een belangrijk onderdeel van het bestuur van Entrée.

Entrée zoekt in jou:

 • Affiniteit met klassieke muziek, Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest;
 • Affiniteit met financiën en/of ervaring als penningmeester;
 • Initiatiefrijk, zelfstandig en verantwoordelijk
 • Verbindende kwaliteiten: je kan leden en vrijwilligers enthousiasmeren en bij elkaar brengen
 • Een HBO/WO student of young professional tussen de 20 en 35 jaar oud; 
 • Flexibel en gemiddeld 8 uur per week beschikbaar;
 • Beschikbaar voor tenminste twee jaar.

Wat krijg je ervoor terug:

 • Bestuurservaring bij twee culturele topinstellingen;
 • Persoonlijke leiderschapsontwikkeling;
 • Interessant en uitgebreid netwerk;
 • Bijwonen van veel interessante en bijzondere concerten;
 • Bijzondere tijd met een leuk en ambitieus team;
 • Jaarlijkse Entrée Tournée in buitenland met het Concertgebouworkest.

Over Entrée 

Entrée is met ruim 7000 leden de grootste culturele jongerenvereniging van Nederland en verbindt het publiek van de toekomst aan Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest. Door ons aanbod van scherp geprijsde concertkaarten, randprogrammering en eigen vernieuwende concepten laten we zoveel mogelijk jongeren tot 35 jaar kennismaken met klassieke muziek. Het Entrée-bestuur bestaat uit vier enthousiaste vrijwilligers, dat wordt aangevuld met vertegenwoordigers van Het Concertgebouw, het Concertgebouworkest en de Concertvrienden. Naast een full time coördinator heeft Entrée ook een marketingmedewerker en producent in dienst. Daarnaast draagt een groot team van vrijwilligers (onze jongerenraad) zorg voor de event-producties, marketing- en wervingsacties en houdt zij contact met de doelgroep van Entrée via andere verenigingen, orkesten en culturele instellingen.

Procedure
Geïnteresseerd? We zien jouw sollicitatie graag tegemoet voor 26 april. Stuur je motivatiebrief en CV naar Micha Windgassen, coördinator Entrée, via info@jouwentree.nl o.v.v. Sollicitatie bestuursvoorzitter. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes (week 18/19) en een kennismaking met de bestuursleden die Het Concertgebouw, het Concertgebouworkest en de Concertvrienden vertegenwoordigen (week 20). Mocht je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebben, schroom dan niet te mailen naar micha@jouwentree.nl of penningmeester@jouwentree.nl