Event vr 9 sep. 2022

Opening Night van het Concertgebouworkest

Kom op vrijdag 9 september om 20.30 uur naar het Westerpark voor het feestelijke openluchtconcert van het Concertgebouworkest. Het concert is gratis toegankelijk. Neem een kleedje en een drankje mee en vier de opening van het nieuwe seizoen!

Net als vorig jaar, toen het Concertgebouworkest de start van het seizoen vierde op de Dam, presenteren ze de Opening Night graag op een bijzondere plek in de stad: Opening Night 2022 vindt plaats in het Westerpark!

Programma

De avond begint energiek met John Adams’ Short Ride in a Fast Machine, daarna klinkt het Pianoconcert in G  van Ravel – zwoel, soms jazzy, gevolgd door een verzameling van dansen voor klarinet en orkest. Het orkest sluit af met Bernsteins populaire Symfonische dansen uit ‘West Side Story’.

Musici

Onder leiding van Alain Altinoglu speelt het Concertgebouworkest samen met de virtuoze klarinettist Martin Fröst, artist in residence het komende seizoen, en de eigenzinnige pianist Víkingur Ólafsson.

Op radio en tv

Maria Fiselier presenteert de televisieregistratie live vanuit het Westerpark. AVROTROS zendt het concert uit. Live via NPO Radio 4 en om 22.20 uur op televisie via NPO2.