Nieuws ma 20 mrt. 2023

Fiber x Entrée

Entrée en FIBER Festival presenteren een avondconcert waar klassieke en elektronische muziek elkaar ontmoeten. De Kleine Zaal van Het Concertgebouw biedt op deze avond podium aan drie vrouwelijke componisten en performers. Bij de één is de cello het startpunt, de ander werkt met software instrumenten, modulaire synthesizers, tape loops of de kracht van de menselijke stem. Treed binnen in drie verschillende geluidswerelden die bestaan uit feminine frequencies.

Musici

  • Perila: muzikant en componist
  • Alliyah: geluidsontwerper en performer
  • Aleksandra Słyż: componist en cellist
  • Judith Hamann: cello
  • Gerard Lebik: saxofoon

Aleksandra Słyż

Terwijl Aleksandra Słyż al enkele jaren speelt op internationale muziek- en filmfestivals, geniet ze in Nederland deze bekendheid nog niet. De Poolse componist, geluidskunstenaar en technicus verkent in haar werk de verbindingen tussen akoestische instrumenten en modulaire synthesizers, waarbij ze rijke en diverse drone-structuren creëert. Tijdens deze avond zal ze een bijzondere uitvoering doen van een van haar stukken samen met cellist Judith Hamann en saxofonist Gerard Lebik.

Perila

Perila (Aleksandra Zakharenko) is een in Berlijn gevestigde muzikant en geluids- en beeldend kunstenaar. Perila werkt voornamelijk met elektronica en gebruikt akoestische instrumenten of haar stem om de sfeer van een uitvoering te versterken. Op die manier onderzoekt ze hoe we muziek en emotie door het hele lichaam kunnen voelen.

Alliyah Enyo

Alliyah Enyo is een jonge, opkomende muzikant. Ze beweegt zich tussen de disciplines muziek, compositie, dans en installatiekunst. Hierin speelt haar onderzoek naar zintuigelijke ervaringen en meditatie een centrale rol. Ze werkt met haar stem, opnames van haar leefomgeving en combineert dit met het gebruik van analoge hardware.

FIBER

De achtste editie van het FIBER Festival vindt plaats van 11 tot en met 14 mei op verschillende locaties in Amsterdam. Het programma brengt een brede selectie van kunst, elektronische muziek en audiovisuele performances samen die onze snel veranderende wereld op multisensorische wijze verkennen. Naast een meerdaags muziekprogramma, is er een tentoonstelling en symposium met lezingen en artist talks te bezoeken.

Let op: Heb jij een passe-partout gekocht voor FIBER Festival? Dit concert zit inbegrepen bij de passe-partout, mits je voor dit concert een kortingsticket van  1 koopt om verzekerd te zijn van je plek. Gebruik de kortingscode in de bevestingsmail van je passe-partout of op het ticket zelf om voor € 1 je kaart te kunnen kopen.