FAQ

Tickets & kaartverkoop

De Entrée-concerten komen twee keer per jaar online. Bij de start verkoop in mei/juni en in december. Natuurlijk sturen wij een e-mail wanneer concerten online komen en delen wij dit via onze social kanalen en app. Houdt deze dus goed in de gaten.

Alle introducés tot en met 35 jaar zijn welkom! Je introducé krijgt dus dezelfde korting als jij. 

Zodra je bent ingelogd met jouw Entrée-gegevens en je in je eigen Entrée-omgeving bent, kun je heel eenvoudig kaarten bestellen met de korting die hoort bij jouw leeftijdssegment. Als je bent ingelogd, zie je naast de reguliere prijs, jouw kortingsprijs die je betaalt per kaartje. 

Wanneer de Entrée-tickets voor een concert zijn uitverkocht, kan het zijn dat deze melding verschijnt. Het kan ook zijn dat je al twee stoelen met Entrée-korting hebt geselecteerd. Mochten er volgens de teller nog wel kaarten zijn voor het concert en je bent ook ingelogd, neem dan even contact ons op via info@jouwentree.nl of bel naar 020 3051099 (ma - wo: 10.00 – 12.30 uur).

Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest bieden een hoge korting op de concertkaarten om Entrée-leden de kans te bieden tegen een lage prijs alle concerten bij te kunnen wonen. Helaas is het financieel niet mogelijk kaarten onbeperkt beschikbaar te maken dus is er per concert een bepaald aantal kaarten voor Entrée-leden beschikbaar. Het aantal kaarten varieert per concert.

Sprinten

Sprinten houdt in dat je last-minute kaarten kunt kopen voor een concert dat die avond plaatsvindt. Dit geldt voor alle concerten in de Entrée-selectie (die niet zijn uitverkocht).  Sprinten geldt voor iedereen tot en met 30 jaar en je mag ook een introducé meenemen. Je kunt online sprinten tot maximaal 1 uur voor aanvang. 

De reguliere sprintprijs is €17,00 per ticket. Entrée-leden krijgen korting op dit tarief en betalen €14 per ticket. Je kunt de tickets online acht uur voor aanvang van het concert bestellen, je betaalt dan €2,50 reserveringskosten per bestelling. Je kunt de kaartjes ook vanaf 75 minuten voor aanvang, aan de kassa kopen. Dan betaal je geen reserveringskosten. Overdag kun je dus alleen online sprintkaartjes kopen. 

Als Entrée-lid is het mogelijk om te sprinten op alle concerten uit de Entrée-selectie. Dit zijn de concerten van de Eigen Programmering van Het Concertgebouw, van het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sprinten aan de kassa is ook nog steeds een optie, dan kun je ook voor concerten die niet in de Entrée-selectie zitten, 75 minuten voor aanvang een kaartje proberen te kopen. Voor concerten buiten de Entrée-selectie, betaal je €17,00 per kaartje. 

Of je online kunt sprinten voor een concert die avond, hangt er vanaf of er 8 uur voor aanvang daadwerkelijk het minimum aantal kaarten beschikbaar is (100 Grote Zaal en 50 Kleine Zaal). Zakt het aantal kaarten onder het minimum? Dan is het niet mogelijk om online sprintkaarten te kopen. Het kan dus dat de zaalplattegrond nog wel aangeeft dat er kaarten zijn, maar deze kun je niet online kopen voor het sprinttarief. Je kunt dan wel 75 minuten voor aanvang van een concert, aan de kassa een kaart proberen te kopen. Ook voor uitverkochte concerten zijn er aan de kassa soms nog mogelijkheden bijvoorbeeld als er kaartjes niet zijn afgehaald.

Welkomst-concerten

Ook voor de welkomstconcerten geldt dat alle introducés tot en met 35 jaar welkom zijn! Jouw introducé kan dus gratis met je mee.

Nee, alleen degenen die een doorlopend lidmaatschap afsluiten, ontvangen twee tickets voor een welkomstconcert. 

Zorg dat je voor het bestellen van een welkomstconcert bent ingelogd met je Entrée-gegevens. Selecteer twee mooie plaatsen op de plattegrond met het prijstype ‘Welkomstconcert' (kies plaatsen in de juiste rang en selecteer het prijstype Welkomstconcert dus niet het prijstype wat je normaal zou gebruiken voor het krijgen van korting). De rechten voor het welkomstconcert hangen automatisch aan jouw account.

Bij aanschaf van een lidmaatschap, krijg je van ons 2 concerttickets cadeau. Elke maand is er een selectie aan concerten waarvoor jij je welkomstconcert kan inzetten. Welke concerten dit zijn vind je hier. De rechten voor het welkomstconcert hangen automatsch aan je account en zijn zes maanden geldig. Wacht dus niet te lang met het kiezen van je concert!

Lidmaatschap

Een Entrée-lidmaatschap kost €25 per jaar. Een Entrée Junior-lidmaatchap kost €5 per jaar.

Je ontvangt binnen 10 minuten een bevestigingsmail waarin jouw nieuwe Entrée-lidmaatschap wordt bevestigd. Na die 10 minuten kun je met jouw Concertgebouw-account kaarten kopen uit de Entrée-selectie. Dit geldt niet voor Entrée Junior, dit duurt doorgaans wat langer. 

Alle Entrée lidmaatschappen lopen tot wederopzegging. Je kan je lidmaatschap opzeggen tot één maand vóór het dan lopende lidmaatschapsjaar. Opzeggingen die na deze datum binnenkomen gaan pas in voor het daaropvolgende jaar.

Voorbeeld: Lidmaatschappen gestart voor 1 september 2018 lopen van september tot september. Lidmaatschappen gestart op 1 september 2018 of daarna lopen van de maand van aanmelding tot en met diezelfde maand een jaar later.

Weet je jouw startdatum niet meer stuur ons dan gerust een e-mail. Opzeggen kan alleen per e-mail naar info@jouwentree.nl.

Ja dat kan! Via deze pagina, kun je heel makkelijk een cadeaulidmaatschap kopen voor iemand. Het lidmaatschap kost €25 euro en kan tot één maand vóór het einde van het dan lopende lidmaatschapsjaar worden opgezegd. De cadeauontvanger ontvangt van ons een bericht waarin staat vermeld dat jij de cadeaugever bent.

Wanneer je lid wordt van Entrée dan incasseren wij binnen een maand de contributie. Jaarlijks vindt de incasso plaats in diezelfde periode.

Het kan zijn dat jij ooit een cadeaulidmaatschap hebt afgesloten bij Entrée. Mail naar info@jouwentree.nl om de status hiervan op te vragen.

Bij het afsluiten van een lidmaatschap betaal je voor een jaar. Automatisch incasseert Entrée een jaar na de start van jouw lidmaatschap de contributie voor het volgende jaar.  Het one season membership voor de internationale leden stopt automatisch na één jaar.

Voorbeeld: Lidmaatschappen gestart voor 1 september 2018 lopen van september tot september. Lidmaatschappen gestart op 1 september 2018 of daarna lopen van de maand van aanmelding tot en met diezelfde maand een jaar later.

Weet je jouw startdatum niet meer stuur ons dan gerust een e-mail.

Dat kan zeker. Lidmaatschappen lopen in principe tot wederopzegging, maar als je iemand een éénjarig lidmaatschap wil geven, kun je mailen naar info@jouwentree.nl om het lidmaatschap direct weer op te zeggen (dit kan tot één maand voor het einde van het lidmaatschapsjaar).

Entree Junior

Iedereen tussen de 0 en 17 jaar kan lid worden van Entrée Junior. Als Junior-lid kun je voor €12,50 kaartjes kopen voor de speciale kinderconcerten. Speciaal voor jongeren (<18 jaar) selecteert Entrée een aantal concerten die ook onder Entrée Junior zijn te vinden. Op die concerten ontvangen leden 75% korting. Je mag altijd een introducé onder de 35 jaar (maximale Entrée leeftijd) meenemen voor dezelfde prijs. 

Als Junior-lid kun je met korting kaartjes kopen voor de speciale kinderconcerten.

Jongeren (<18 jaar) ontvangen 75% korting op alle concerten in de Entrée-selectie en mogen een introducé (<35 jaar) meenemen met dezelfde korting.

Een Entrée Junior-lid mag een introducé meenemen tot en met 35 jaar (de maximale Entrée leeftijd). Als je als vader of moeder dus 35 jaar of jonger bent, mag je mee voor de Entrée-prijs. Iedereen die boven de 35 jaar is, betaalt het reguliere tarief. Voor kinderconcerten is dit overigens een stuk lager dan voor reguliere concerten. 

Als Entrée Junior-lid mag je één introducé meenemen voor de prijs van €12,50 voor de kinderconcerten of met 75% korting voor een concert uit de rest van de Junior selectie. Deze introducé moet onder de 35 jaar zijn. Overige gezinsleden (die niet lid zijn van Entrée), betalen de reguliere prijs voor een kaartje. 

  1. Kies het concert uit waar je heen wilt
  2. Als je nog niet bent ingelogd, log in met bovenstaande gegevens
  3. Kies voor stoelen op de rang waar de Entrée-korting op geldt (dit kun je zien op onze website)
  4. Klik op de gewenste stoelen
  5. Selecteer voor de stoel waar het junior-lid gaat zitten de Entrée-prijs
  6. Selecteer in het winkelmandje voor welk Entrée Junior-lid de stoel is
  7. De Entrée Junior korting wordt nu toegepast
  8. Ga verder naar betalen

Bovenstaande geldt voor bezoekers die na 24 februari 2020 een Entree Junior-lidmaatschap hebben afgesloten. Heb je voor 24 februari 2020 een Entrée Junior-lidmaatschap afgesloten kijk dan in de FAQ bovenaan bij 'Hoe bestel ik kaarten met Entrée-korting?'.

Organisatie

Entrée wordt gerund door enthousiaste jonge mensen met een liefde voor klassieke muziek. Een groot gedeelte bestaat uit vrijwilligers; de jognerenraad van Entrée.  Zij komen één keer per maand samen om te vergaderen over de dingen die er op de planning staan en om nieuwe ideeën te bedenken. Ieder binnen de raad heeft weer een aparte specialiteit, de één richt zich meer op studenten en de ander op de Entrée events. Er werken een aantal vaste mensen bij Entrée; Micha Windgassen (coördinator), Charlotte Wichers Hoeth (marketing & communicatie) en Yke Paulussen (ledenzaken).

Daarnaast heeft Entrée ook een bestuur. Bestaande uit René Lieshout (voorzitter), Bouke Hylkema (penningmeester), Pien van Engen (sponsering & partnerships), Pieter Sloetjes (bestuurssecretaris & marketing), David Bazen (zakelijk adjunct directeur Concertgebouworkest), Job Noordhof (hoofd marketing Concertgebouw) en Remy Francois (Concertvrienden).

Bekijk hier het hele Entrée team! 

Concertvrienden is de naam van de Vereniging Vrienden van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Met 20.000 Concertvrienden is de Vereniging Vrienden heel belangrijk voor het behoud én de toekomst van Het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest en heeft de organisatie de ambitie een nieuwe generatie muziekliefhebbers te enthousiasmeren voor klassieke muziek. De 20.000 Concertvrienden zijn opgedeeld in 8.000 Entrée-leden (tot en met 35 jaar) en 12.000 Vrienden (vanaf 36 jaar).

Als er een vacature voor een functie binnen Entrée vrijkomt, kun je deze vinden onder vacatures op deze pagina

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Ben je goed in organiseren, fotograferen, filmen of heb je een ander talent? Stuur dan een mailtje naar micha@jouwentree.nl. Als je een leuk idee of een goede tip hebt, horen we het ook graag! 

Entrée organiseert diverse events speciaal voor Entrée-leden zoals het Entrée Late Night Café (4 keer per jaar) en voor- en na programmering bij Essentials (3 keer per jaar). Daarnaast is er een Entrée ambassadeurs Facebookpagina, waar wij vanuit Entrée leuke nieuwtjes en events delen, maar waar Entrée-leden ook onderling contact kunnen hebben om bijv. samen een concert te bezoeken. Ben je zelf enthousiast over Entrée? Join dan vooral onze Facebookgroep!

Huisregels

Bij vrijwel elk concert zit een drankje inbegrepen in de prijs. Dit drankje kun je voorafgaand van het concert halen of in de pauze. Soms heb je mazzel en kun je zowel vooraf als in de pauze een gratis drankje halen bij een van de bars! 

Vanwege de goede akoestiek van de zalen is het storend voor andere bezoekers als laatkomers de zaal binnenkomen tijdens een concert. Er wordt daarom per keer beoordeeld door de suppoosten of ze je tussendoor binnen laten. Het kan dus ook dat je pas na de pauze de zaal in kunt, in dat geval kun je het concert voor de pauze via de monitor volgen in een van de foyers. 

Je mag aan doen wat je wil! Als er een dresscode wordt gevraagd voor een bijzonder event of concert, zal dit apart vermeld staan in de beschrijving. 

Het is helaas niet toegestaan om audio-, video- en foto-opnamen te maken tijdens een concert omdat dit storend kan zijn voor de musici die aan het spelen zijn. Natuurlijk kun je voorafgaand of na afloop van het concert een foto maken. Sharing is caring!

               Staat je vraag er niet tussen? Mail ons.