Event zo 21 nov. 2021

Entrée x Wilde Woorden

De wereld van het gesproken woord samen met de universele taal van muziek. Vier woordkunstenaars worden op deze avond gekoppeld aan vier Amsterdamse musici en brengen eigen werken binnen het thema 'Een nieuw begin'.

Vier woordkunstenaars, vier musici
Entrée brengt twee werelden samen: de wereld van het gesproken woord met de universele taal van muziek. 'Spoken' word raakt, inspireert en biedt nieuwe perspectieven. Des te meer wanneer de woorden samenvloeien met muziek. Vanavond worden vier woordkunstenaars gekoppeld aan vier Amsterdamse musici. Samen spelen zij een nieuw stuk dat ze speciaal voor deze avond maken, binnen het thema ‘Een nieuw begin’. Daarnaast brengen ze eigen werk binnen het thema. Jermaine Berkhoudt presenteert de avond en deelt zelf een reflectie op het thema.

Wilde Woorden
De door Wilde Woorden geselecteerde spoken-word-artiesten behoren tot de crème de la crème van de spoken-word-community van Nederland. Ze treden al jaren op met hun eigen werk op festivals, poppodia en in theaters door Nederland en het buitenland. Ook de musici bewegen zich al jaren door het Nederlandse muzieklandschap. De eeuwenoude luit voert ons mee naar tijden van minstrelen en troubadours en laat ons zien dat de vertelkunst al sinds jaar en dag bij de mens hoort. De elektrische bas laat geluiden horen van de stad, de 21e eeuw, van grooves en hip hop. Een klassieke cello en altsaxofoon uit de jazz laten zien dat muziek niet in hokjes hoort en de toepassingen buiten genres om eindeloos zijn.
 
Koop je tickets via deze link!