Event vr 20 okt. 2023

Concertgebouworkest Entrée Essentials: Tsjaikovski

Het Concertgebouworkest speelt de emotionele Vijfde symfonie van Tsjaikovski onder leiding van Fabio Luisi, speciaal voor jong publiek tot ongeveer 35 jaar. Na het concert organiseert Entrée een afterparty in alle foyers rondom de Grote Zaal. 

Programma

  • Tsjaikovski: Symfonie nr. 5 in e, op. 64

Musici

  • Concertgebouworkest
  • Fabio Luisi: dirigent
  • Thomas Vanderveken: presentatie

Essentials

Speciaal voor wie nog geen of weinig ervaring heeft met symfonische muziek is er Essentials. Maak kennis met de meesterwerken die je gehoord moet hebben, uitgevoerd door het Concertgebouworkest en eigenwijs ingeleid door Thomas Vanderveken. Bij Essentials verwelkomen we een nieuwe generatie muziekliefhebbers en heerst er een aangenaam informele sfeer.

Pjotr Tsjaikovski

Pjotr Tsjaikovski legde in zijn Vijfde symfonie zijn Russische ziel bloot. Het werk begint met een thema vol smart, dat de muziek blijft overheersen. Toch is het niet alleen maar kommer en kwel: Tsjaikovski’s Vijfde omvat een enorm breed scala aan emoties. En deze symfonie is een prachtige staalkaart van Tsjaikovski’s veelzijdigheid: hier toont hij beurtelings zijn melodiegevoel, zijn talent voor balletmuziek en zijn liefde voor volksmuziek.