Event vr 16 sep. 2022

Entrée Essentials

Deze avond wordt een concert door het Concertgebouworkest voor het eerst in de geschiedenis gevuld met alleen maar jonge mensen (of jong van geest!). Tijdens deze Entrée-Essentials staat de bekende Vijfde symfonie van Beethoven op het programma. Met dirigent Iván Fischer, die de Vijfde nieuw leven inblaast, zoals alleen hij dat kan.

Entrée-Essentials

Op vrijdag 16 september willen we het concert van het Concertgebouworkest met zoveel mogelijk jonge mensen (of jong van geest!) vullen. Tijdens deze Entrée-Essentials staat de bekende Vijfde symfonie van Beethoven op het programma. Iedereen kent het begin: Pa-pa-pa-paaaa! Maar hoe gaat het eigenlijk verder? Wel eens gehoord hoe ingenieus Beethoven het bouwwerk heeft opgezet met een minimum aan basismateriaal? En hoe meeslepend en vitaal dat nog steeds klinkt? Honorair gastdirigent van het Concertgebouworkest Iván Fischer vertelt je er alles over tijdens zijn inleiding. Als hij daarna voor het orkest staat, blaast hij de symfonie nieuw leven in zoals alleen hij dat kan.

Programma

  • Beethoven: Symfonie nr. 5 in c, op. 67

Musici

  • Concertgebouworkest
  • Iván Fischer: dirigent

Afterparty

Vier keer per jaar organiseren we vanuit Entrée het Entrée Café na afloop van Essentials concert in de Spiegelzaal. Maar voor deze bijzondere avond pakken we extra uit! Zo zal de afterparty plaatsvinden in verschillende ruimtes in Het Concertgebouw, met een diverse programmering. Klets na in de Museumfoyer, waag een dansje in de Spiegelzaal en dwaal door de gangen met andere jonge muziekliefhebbers.

Welkomstconcert

Bij aanschaf van een lidmaatschap, krijg je van ons 2 concerttickets cadeau. En natuurlijk is het voor dit unieke concert mogelijk om je welkomstconcertkaarten in te zetten. Klik hier voor de uitleg, hoe de welkomstconcertkaarten besteld kunnen worden.