Belcea Quartet © Maurice Haas
do 3 okt, 20:15 - do 3 okt, 22:35 Kleine Zaal

Belcea Quartet & Beethovens Razumovsky-kwartet nr. 3

Passie, precisie en puurheid kenmerken het Belcea Quartet. Het viertal behoort tot de top der strijkkwartetten en laat dat horen in muziek van Mozart, Beethoven en Britten.

Programma

  • Mozart: Strijkkwartet in D, KV 499 'Hoffmeister'
  • Britten: Strijkkwartet nr. 3, op. 94
  • Beethoven: Strijkkwartet in C, op. 59, nr. 3

Musici

  • Belcea Quartet

Belcea Quartet

De pers over het Belcea Quartet: ‘De puurheid van klank en de perfecte intonatie hebben dit kwartet van meet af aan onderscheiden van andere’. Passie, gekoppeld aan precisie, ongehoorde expressiviteit en pure emotie kenmerken de concerten van het Belcea Quartet, een geliefde gast in de Kleine Zaal. Hun repertoire omspant eeuwen, hun diepzinnigheid is op ieder stuk toepasbaar, of nu om Mozart, Beethoven of Britten gaat.

Beethovens Razumovsky

Beethovens opus 59 vormde een revolutie in het schrijven voor strijkkwartet. De conversatie tussen vier spelers van Haydn en Mozart maakte plaats voor heroïsche betogen. Het derde Razumovsky-kwartet werd geschreven in 1806, een jaar na de Eroica, en de geest van die symfonie is voelbaar. Werken van Mozart en Britten omlijsten Razumovsky III. De polyfonie in Mozarts KV 499 is revolutionair, en Brittens zwanenzang, zijn Derde strijkkwartet, klinkt even onthecht als Beethovens late strijkkwartetten.

Tickets

  • Standaard - € 55,00
Tickets bestellen