Peter Somuah © Angies visuals
vr 5 jul, 21:30 - vr 5 jul, 22:30 Koorzaal

Basement Sessions: Peter Somuah Group

In de Basement Sessions in de Koorzaal nemen trompettist Peter Somuah en zijn band de luisteraar mee naar een heel eigen muzikale wereld. Een mix van jazz, funk en Afrikaanse ritmes en Somuahs warme, melancholische geluid. Hij won een Edison Jazz Award voor Outer Space – een meesterwerk volgens de jury.

Musici

  • Peter Somuah Group

Peter Somuah

De jonge, virtuoze Ghanese trompettist Peter Somuah leerde zichzelf spelen. Door eindeloos te luisteren naar zijn helden, onder wie Miles Davis en Roy Hargrove, ontwikkelde hij zijn eigen warme, melancholische geluid. In zijn dansbare grooves hoor je sporen terug van jazz, funk en elektronische muziek, maar ook West-Afrikaanse stijlen en traditionele Ghanese ritmes. In 2022 won Peter Somuah, die inmiddels in Rotterdam woont, een Edison Jazz Award voor zijn debuutalbum Outer Space. Hierop brengt hij een ode aan Roy Hargrove en werkt hij samen met rappers Amazumi en Delasi. De jury van de Edison Awards roemde het album als een ‘meesterwerk’. Een citaat uit het juryrapport: ‘Met zijn door hemzelf geschreven album neemt hij de luisteraar mee naar een muzikale kosmos waar buiten de lijnen wordt gekleurd en grenzen worden opgerekt. Hij weet het nieuwe met het al bestaande te verbinden en creëert zo zijn eigen sound.’

Basement Sessions

Zomer in de Basement Sessions! Tijdens de VriendenLoterij ZomerConcerten hoor je elke week jonge, hemelbestormende artiesten in de intieme Koorzaal, in de krochten van Het Concertgebouw. Van jazz tot singer-songwriter, van soul tot (neo)klassiek. Bij elk concert is er ruimte voor verrassing en eigenzinnigheid.

Tickets

  • Standaard - € 15,00
Tickets bestellen