Bestuursvoorzitter

De afgelopen jaren is Entrée als vereniging flink geprofessionaliseerd. Met een gezonde financiële positie, een nieuwe strategie en een grote creatieve ambitie kijkt Entrée met positieve energie naar de komende jaren!

Na bijna drie jaar bij Entrée, waarvan twee als voorzitter, neemt René Lieshout afscheid van Entrée. Daarom zoeken we per 1 mei a.s. een nieuwe voorzitter, die na een inwerkperiode van twee maanden per 1 juli a.s. door de ALV zal worden benoemd.

Als bestuursvoorzitter van Entrée bepaal je samen met het Entrée-bestuur & team de koers van de vereniging, bewaak je de rode draad van alle Entrée-initiatieven, behartig je de belangen van de vereniging en onderhoud je de contacten met het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Concertgebouw en Concertvrienden. De bestuursvoorzitter van Entrée is ook bestuurslid in het bestuur van Concertvrienden en het eerste aanspreekpunt voor de Entrée-coördinator. Je leidt de vergaderingen van het Entrée-bestuur en van de Jongerenraad waar alle lopende wervingsacties en events worden besproken. Entrée werkt nauw samen met de professionals van Het Concertgebouw, Concertgebouworkest en Concertvrienden.  

De functie van bestuursvoorzitter is onbezoldigd en neemt gemiddeld 8 uur per week in beslag, exclusief alle concerten en events. Bestuursvergaderingen en meetings met de Jongerenraad worden over het algemeen gepland aan het einde van een werkdag. Je staat ook regelmatig in contact met de bestuursleden van het Koninklijk Concertgebouworkest en Het Concertgebouw, hetgeen een flexibele agenda vergt.

Entrée zoekt in jou:

 • Affiniteit met klassieke muziek, Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest;
 • Verbindend, stressbestendig, representatief en gevoel voor verhoudingen;
 • Bestuurservaring en/of enige juridische of financiële kennis;
 • Plezier in het uitbouwen van het Entrée-netwerk;
 • Zowel strategisch sterk als hands-on mentaliteit;
 • Een HBO/WO student of young professional tussen de 20 en 35 jaar oud; 
 • Flexibel en gemiddeld 8 uur per week beschikbaar;
 • Beschikbaar voor tenminste twee jaar;
 • Wonend, studerend en/of werkend in Amsterdam is een pré;

Wat krijg je ervoor terug:

 • Bestuurservaring bij twee culturele topinstellingen;
 • Persoonlijke leiderschapsontwikkeling;
 • Interessant en uitgebreid netwerk;
 • Bijwonen van veel interessante en bijzondere concerten;
 • Bijzondere tijd met een leuk en ambitieus team;
 • Jaarlijkse Entrée Tournée in buitenland met het Concertgebouworkest

Over Entrée 

Entrée is met ruim 7000 leden de grootste culturele jongerenvereniging van Nederland en verbindt het publiek van de toekomst aan Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest. Door ons aanbod van scherp geprijsde concertkaarten, randprogrammering en eigen vernieuwende concepten laten we zoveel mogelijk jongeren tot 35 jaar kennismaken met klassieke muziek. Het Entrée-bestuur bestaat uit vier enthousiaste vrijwilligers, dat wordt aangevuld met vertegenwoordigers van Het Concertgebouw, het Concertgebouworkest en de Concertvrienden. Naast een full time coördinator heeft Entrée ook een marketingmedewerker en producent in dienst. Daarnaast draagt een groot team van vrijwilligers (onze jongerenraad) zorg voor de event-producties, marketing- en wervingsacties en houdt zij contact met de doelgroep van Entrée via andere verenigingen, orkesten en culturele instellingen.

Procedure
Geïnteresseerd? We zien jouw sollicitatie graag tegemoet voor 26 april. Stuur je motivatiebrief en CV naar Micha Windgassen, coördinator Entrée, via info@jouwentree.nl o.v.v. Sollicitatie bestuursvoorzitter. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes (week 18/19) en een kennismaking met de bestuursleden die Het Concertgebouw, het Concertgebouworkest en de Concertvrienden vertegenwoordigen (week 20). Mocht je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebben, schroom dan niet te mailen naar micha@jouwentree.nl of rene@jouwentree.nl