Nieuws za 3 apr. 2021

Audiotour door de Concertgebouwbuurt

Een muzikale wandeling door de Concertgebouwbuurt. Slagwerker bij het Concertgebouworkest Herman Rieken neemt je d.m.v. een audiotour mee in mooie verhalen over de buurt en de componisten, dirigenten en musici die er hebben gewoond of nu in het orkest spelen.

Geschiedenis van de Concertgebouwbuurt
Vroeger woonden de chef-dirigenten en veel musici van het Concertgebouworkest nog gewoon om de hoek en gingen ze met de koets naar Het Concertgebouw. Herman Rieken speelt al 40 jaar bij het orkest en woont al 30 jaar in de Concertgebouwbuurt en is dan ook helemaal in de geschiedenis van zijn buurt gedoken. Hij neemt je via een audiotour mee langs de huizen van beroemde dirigenten en wijst je op bijzondere plekken waar je normaal aan voorbij loopt. Tussendoor hoor je muziek uit het archief van het Concertgebouworkest en vertelt Herman anekdotes over het huidige orkestleven.

Hoe werkt het?
De afspeellijst van de audiotour vind je op onze homepage of op Spotify. Elk punt matcht met een gelijk gecijferd fragment in de afspeellijst. Het eerste fragment begint met een extra uitleg zodat je precies weet wat je moet doen. Via deze link kom je bij het routekaartje van de tour. Veel plezier!