Nieuws do 19 okt. 2023

ADE in het Concertgebouw

Ook dit jaar is Het Concertgebouw één van de  'venue's' van Amsterdam Dance Event (ADE).
Ben jij erbij? 

Sinds Trouw at Concertgebouw met Henrik Schwarz, Darkside en Patrice Bäumel (2013) is ADE niet meer weg te denken uit Het Concertgebouw. Elk jaar presenteert Het Concertgebouw tijdens het festival één of meerdere bijzondere concerten waarbij de raakvlakken en grenzen tussen elektronische en klassieke muziek worden opgezocht. Zo waren bijvoorbeeld Weval, Kiasmos, Junkie XL, Niklas Paschburg, Youssou N’Dour en Nils Frahm de afgelopen jaren te gast. Na het optreden van dj Sasha schreef 3voor12 nog over elektronische muziek in Het Concertgebouw: ‘If God was a DJ, he wants this to be his house’.

Dit jaar is de eer aan MEUTE (donderdag 19 oktober 2023) en BINKBEATS (vrijdag 20 oktober 2023).

Met MEUTE, voel je de opzwepende energie van 11 muzikanten, die vanavond met hun akoestische instrumenten de rol van dj overnemen. Met hun mix van hypnotiserende stuwende techno en expressieve fanfaremuziek heeft MEUTE de wereld inmiddels veroverd. De perfecte act voor een avond dansen in de Grote Zaal tijdens het Amsterdam Dance Event! Het voorprogramma wordt verzorgd door ÄTNA en tijdens de afterparty in de Entreehal kun je dansen op de klanken van dj Shirley Macholina.

Frank Wienk, ofwel Binkbeats, geeft een uniek concert 'in the round' in de Koorzaal! Binkbeats staat in het midden, met het publiek zittend eromheen. Een echte ‘immersive’ ervaring.

En waar er wordt gedanst, staat Team Entrée paraat. Jij ook?!